Logga - H Boström El & Pumpservice AB

Telefon: 0706 - 379 055

Email: info@bosep.se

Pumpfakta

Visste du att 20% av all världens energi går till att driva någon form av pump? Det finns pumpar överallt, utan att vi tänker på det; i kaffebryggaren, tvättmaskinen, poolanläggningen m.m.

 

Det går lätt av bara farten när man ska installera en ny pump till sitt hus, sommarstuga eller till den gemensamma vatten-föreningen. Det är inte ovanligt att det är bråttom, vem vill vara utan vatten? Det resulterar inte alltför sällan i att man väljer en pump som inte är rätt dimensionerad för det som den är avsedd för.

 

Det är angeläget att gå igenom vad som är avsikten med pumpen innan installation för att få rätt pump för ändamålet och därmed så bra ekonomi som möjligt i sin pumpanläggning.

 

Nyinstallerade vattenfilter för vattenrening. 
Stor stugby i Strömstad.

Nyinstallerade vattenfilter för vattenrening.

Stor stugby i Strömstad.

Väljer du en pump som har större kapacitet än vad som behövs blir följden att den drar med energi än vad som är nödvändigt. Väljer du en pump med för liten kapacitet, då får du inte den vattenmängd som du behöver och pumpen riskerar att slitas ut i förtid.

 

Alltså rätt dimensionering vid pumpinstallation och pumpbyte sparar många tusenlappar för dig som pumpägare!

 

Vår styrka är att vi har både El, Pumpteknik och VA kompetens.

 

Det gör att vi kan utföra allt arbete från att beräkna  dimension på pumpanläggningen, installera anläggningen avseende både el, vatten och avlopp och ge dig en komplett pumpanläggning som ska fungera i många år.

Så här kan det se ut. Vattenpump sedan 60 talet i en sommarstuga. Fortfarande i drift efter service.

Så här kan det se ut. Vattenpump sedan 60 talet i en sommarstuga. Fortfarande i drift efter service.

Vattenrening

Vattenrening har blivit en alltmer växande marknad. I samband med pumpbyten ser vi ofta att slangar och pumpar är igensatta med avlagringar från vattnet. Det kan innebära för höga halter av exv järn eller mangan. Vattnet kan mycket väl se fint och klart ut även om det innehåller för höga halter. Ibland finns även svavelgaser, då brukar vattnet lukta illa. Radon är en annan gas som kan finnas i vattnet. Då används en sk radonfälla.

 

Det finns många olika typer av filter att installera i vattenanläggningen. Det är viktigt att man får rätt typ av filter, för bästa vattenkvalité. Även här är det viktigt att man har en rätt dimensionerad pump.

 

Innan vi installerar filtret så tar vi alltid ett vattenprov som skickas till ett ackrediterat laboratorium för analys. Efter det så vet vi vilket filter som passar bäst.

 

Vi har ett utmärkt samarbete med en grossist vad gäller vattenfilter. De är oberoende av tillverkare och tar fram det bästa filtret för ändamålet

 

Jakob fyller på kaliumpermanganat i vattenreningsanläggning.

Jakob fyller på kaliumpermanganat i vattenreningsanläggning.
Logga - H Boström El & Pumpservice AB

Copyright 2013, H Boström El & Pumpservice AB